Jobba i butik

Våra medarbetare i butik arbetar i en engagerande miljö. Att jobba på Coop är spännande och utvecklande. Brinner du, precis som vi, för service och sälj? Bra! Hos oss finns det möjlighet att växa.

Coop har cirka 700 butiker i hela Sverige där koncepten Coop Nära, Coop Konsum, Coop Extra, Coop Forum och Coop Bygg ingår. En butik kan ha mellan 5 och 150 medarbetare och idag jobbar 90 procent av alla medarbetare i butik som butikssäljare.

Vad innebär det att jobba i butik?

Att jobba i butik är väldigt varierande och omväxlande. Hos oss på Coop hjälps vi åt så du får räkna med att jobba på olika avdelningar och hjälpa till där det behövs. Du kommer exempelvis att få plocka varor, sitta i kassan och hjälpa våra kunder med frågor och inköp. Att jobba i butik är ett fysiskt krävande jobb, men älskar du att möta människor och har man ett intresse för detaljhandeln så kommer du att trivas hos oss.

Hur ska man vara för att jobba i butik?

För att trivas i butik är det viktigt att ha rätt inställning, vara positiv och duktig på kundbemötande. Det mesta går att lära sig men att vara intresserad av service och hur man tar hand om kunder är avgörande.

affär

Vilka roller finns i butiken?

Idag jobbar de flesta som butikssäljare men har du lite mer erfarenhet så finns även andra roller, som säljledare har du ansvar för ett eget område i butiken, exempelvis färskvaror eller kolonial. Som säljledare har du även personalansvar. I butiken finns även en butikschef som ansvarar för hela butiken.

Hur söker man jobb i butik?

Om en tjänst är ledig så finns det en annons ute här på webben . Du kan även presentera dig och lämna in din ansökan direkt i butik, ibland kan butikscheferna behöva extrapersonal och då kan en spontanansökan vara vägen in i företaget.

Vad ska ansökan innehålla?

Ett personligt brev och ett CV. I det personliga brevet beskriver du varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Lyft fram saker som du gjort som kan visa på att du tycker om service och kundbemötande. Tänk på att anpassa ditt personliga brev till just den tjänst som du söker.

I ditt CV beskriver du dina tidigare erfarenheter som känns relevanta, glöm inte att skriva med dina kontaktuppgifter. Vi ställer såklart högre krav på personligt brev och CV vid chefstjänster än vid säljtjänster. När vi gör rekryteringar till nyöppningar av butiker och ska anställa många personer samtidigt så tittar vi även utifrån ett mångfaldsperspektiv – spridning av erfarenhet, ålder, kön och bakgrund.

Måste man ha någon tidigare erfarenhet?

Nej, om du söker jobb som säljare så lär upp dig i butiken. Satsar du på en chefstjänst med ansvar så behövs viss erfarenhet, men vi skickar dig även på utbildning där. Det viktigaste är dina personliga egenskaper och att du kan förstå och göra dig förstådd på det svenska språket. Sedan är det en fördel om du även kan andra språk med eftersom våra kunder inte bara pratar svenska.

Hur tänker ni kring ålder?

Vi vill ha så stor åldersspridning som möjligt och tycker det är kul att kunna ge unga en ärlig chans in på arbetsmarknaden. Dock måste du ha fyllt 16 år och gått ut grundskolan för att bli anställd hos oss. Många unga som söker sig till oss kommer direkt från gymnasiet men vi försöker göra ett urval så vi även får in äldre medarbetare med erfarenhet till butikerna.

Hur snabbt kan man göra karriär inom Coop?

För vissa går det snabbt medan det tar längre tid för andra, allt handlar om din inställning och ditt driv. Visar du att du vill framåt och klarar av dina arbetsuppgifter finns det en tydlig karriärväg att klättra. Vissa har gått från butiksgolv till hög chefsbefattning på huvudkontoret. Coop är ett stort bolag så det finns stora chanser till en framgångsrik karriär inom företaget.

 

Jobba som tjänsteman på Coop

Vill du vara med och påverka hur våra kunder uppfattar oss? Då har du kommit rätt! Som tjänsteman får du stor insikt i företaget.

Idag jobbar cirka 3000 tjänstemän på Coop.

Coop har flera kända starka varumärken och vi känner oss stolta över att så många söker sig till oss. Just nu pågår ett stort förändringsarbete där målet är att bli ännu bättre. Här har du en möjlighet att kunna få vara med och påverka den resa just Coop har börjat. Att jobba i dagligvarubranschen innebär att ingen dag är den andra lik. Eftersom verksamheten är väldigt rörlig blir det ofta tvära kast och varierande dagar.

På kontoret finns en väldig mix av människor, här finns allt från akademiker till de som jobbat i butik och sedan arbetat sig uppåt. Det gemensamma är att alla brinner lite extra för dagligvarubranschen. Vi på Coop är duktiga på att ta hand om bra personer, är du duktig och har ett driv att hela tiden vilja bli bättre så finns stora möjligheter att göra karriär.

Hur vi jobbar

Det är viktigt att stå bakom och agera i enlighet med Coops värderingar (affärsmannaskap, mod, glöd, gemenskap, ansvarstagande) för att kunna utveckla företaget åt rätt håll.

För att få företaget att växa och bli ännu bättre krävs det att du har ett sinne för ekonomi, bra affärer och intresse för service. Eftersom Coop är en kooperation och medlemsägt är det viktigt att vi håller och lever upp till det vi lovar alla våra 3,3 miljoner medlemmar.

Att våga stå fast vid sina beslut men samtidigt ha mod nog att förändra sig eller driva frågor vidare är också egenskaper som värderas högt. Mod krävs för att kunna vara effektiv och hålla högt affärsfokus.

Hos oss på Coop är ensam inte stark. Vi jobbar tillsammans, för våra kunder. Men det spelar ingen roll hur hårt du jobbar om du inte har glöd och ett engagemang för det du gör. Att få respons på det du gör går snabbt då både våra kunder och medarbetare är väldigt engagerade.

Som medarbetare hos Coop har du ett stort ansvar, både för organisationens helhet, för kunderna och i slutändan omvärlden.